Fragt 39 kr. i DK - FRI FRAGT til pakkeshop ved køb for 300 kr.
Hvad er der i vejen lille skat?

Hvad er der i vejen lille skat?

Det er svært at sætte ord på sine følelser. Det gælder både for voksne og børn. Men hvis dit lille barn skal føle sig forstået og mødt, så er det en fordel at få sat ord på, hvad der rører sig i den lille krop lige nu. Bogen kan være en god måde at åbne barnet på. Ved at læse historier, hvor der enten tales direkte om følelser eller hvor der er en bestemt situation og stemning i bogen, så kan det være nøglen til at få sat en samtale i gang og få barnet til at åbne op - som en samtalestarter.

Fra mit eget lille forlag kan jeg nævne bogen Buller er vred! Her er den lille krudtugle rigtig træt af, at der ikke er nogen der vil spille bold med ham. Han bliver så fyldt op af vrede at han bliver vred som en tiger eller er han mere vred som en krokodille? Mervi Lindmans skønne tegninger byder også på en håndfuld følgefigurer som ved ansigtsudtryk viser, hvordan Bullers vrede påvirker dem. Så selv med en simpel tekst til det helt lille barn, er det muligt at få gang i en samtale om: Har du det også sådan lige nu? Hvad har gjort dig så vred? Har du også allermest bare brug for et kram, som Buller har sidst i bogen? Og hvordan føles det, når andre bliver vrede? Bogen, nærværet, pausen kan også hjælpe med at få nedskaleret en situation.

Det kan også være at din lille bare er rigtig glad og har lyst til at kysse hele verden, som Buller har i Buller Kysser. Og så er det jo de positive følelser, der skal sættes ord på.  

Serien Sigurds følelser byder nu på 7 bøger om forskellige følelser. Fx i bogen Jeg er bange, er Sigurd bange for mørket. I Jeg er ked af det, er det vennerne som ikke vil lege. I denne serie findes der også en vejrtrækningsøvelse, som kan bruges som redskab til at lindre følelsen, hvis der er brug for det.

Bøger som på en eller anden måde indeholder følelser (også billedbøger med en gennemgående historie) er med til at udvikle barnets empati med andre og at til at forstå verden omkring. Det er det bøger kan.

Kh Merete Schäffer /Forlægger Mais + Co.