Fragt 39 kr. i DK - FRI FRAGT til pakkeshop ved køb for 300 kr.
Hvordan finder jeg bøgerne jeg udgiver?

Hvordan finder jeg bøgerne jeg udgiver?

Hvordan finder jeg bøgerne jeg udgiver?

Jeg tager på bogmesser! Jeg har lige været på børnebogsmesse i Bologna i Italien. Her holder jeg møder med forlag fra hele Europa. Det altid nogle gode dage, hvor jeg er omgivet af bogmennesker, som elsker og tror på bogen ligesom jeg. Der er forlag som jeg er blevet særlig glad for, og om jeg synes har nogle fede bøger, og det er ofte de samme mennesker jeg mødes med, så det er superhyggeligt. Et møde tager en halv time og her får man så vist, hvilke bøger der er på vej. Så hver halve time summer hallerne af mennesker som flytter sig.

Og hold da op, hvor bliver der udgivet mange bøger til børn. Bøger af alle slags - til børn af alle slags. Mange lækre og interessante bøger, men også meget skrald. Den første dag flimrer det. Jeg går fra hal til hal og synes alle bøger ligner hinanden og det hele er en stor farvelade. Men så pludselig, så stikker de ud. De bøger jeg synes der kan noget. Dem, der opfylder det, jeg synes en bog hos Mais + Co skal kunne. Og så kommer energien. Følelsen i maven. Glæden.

Danmark er et lille land, et lille sprogområde og desværre et fattigt læseland. Det mærker man tydeligt på en international bogmesse. Vi læser ikke særlig meget i Danmark.  Vi giver ikke børnene mange bøger og bogen nyder ikke samme status som i de andre europæiske lande – desværre. Mange undersøgelser bakker dette op, og det påvirker også når jeg som forlag skal købe ind hos de udenlandske forlag, og det kan godt gøre mig en smule flov.  Jeg ville ønske at bogen var det mest naturlige at give i gave til børn i alle aldre og ikke ”bare” en bog.

Når fx bedsteforældre i andre europæiske lande kommer på besøg hos børnebørnene, så har de i højere grad bøger og ikke slik og plast med som gave. Der må gerne være slik og plast og legetøj i et børneliv. Men bøger kan så meget og koster ikke mere og kan være til glæde igen og igen. Ikke mindst for sprogstimuleringen, læringen og læseglæden. Bøger kan være livsændrende (følg blot LÆS FOR LIVET, som giver donerede biblioteker til udsatte børn og unge på væresteder, krisecentre mv. De har vilde historier at fortælle  https://laesforlivet.dk/viden_artikler/). Bøger kan skabe interesser, som kan blive eller ændre ens livsbane. Bøger kan skabe læselyst, læseglæde og træne læseforståelsen, så skolen, studiet og al kommunikation bare bliver lettere. Det er som med alt andet - det er bare lettere at lære som lille.

SÅ GIV BØRN adgang til BØGER!

#maisogco #kvalitetsbøgertildemindste #sprogstimulering #dialogisklæsning #nærvær #samvær #hygge #earlyliteracy #læseglæde #læsmedditbarn #givbørnbøger #bøger #skablæseglæde #detbøgerkan #børnebøger #bøgertilbørn #babybøger #børn #baby