Fragt 39 kr. i DK - FRI FRAGT til pakkeshop ved køb for 300 kr.
Hvad er det, gode bøger kan?

Hvad er det, gode bøger kan?

Af Dorte Digens, Talehørekonsulent

Børn udvikler deres sprog i samtale og samspil med nærværende voksne. Voksne, som ser barnet og er opmærksom på, hvad børnene er optaget af. Samværet omkring gode bøger giver optimale betingelser for nærvær, fællesskab og forståelse af sig selv og omverdenen.

Når børn læser bøger sammen med voksne, kan de få forklaret og gentaget ord. I de vigtige daglige samtaler er indholdet ofte rettet mod konkrete situationer. I bøger er der ofte nye og anderledes ord og nye universer, man kan gå på opdagelse i med sit barn. Ved at forklare, gentage og koble betydningen af de nye ord til kendte situationer opbygges barnets ordforråd.

Små børn har ofte en bog eller historie, som de vender tilbage til gang på gang. Ved at læse og snakke om indholdet undervejs, får barnet gradvist mere og mere styr på de enkelte elementer og rækkefølgen i historien. Dette giver barnet et godt fundament for at skabe mening i andre og lignede situationer. Barnet får gradvist opbygget en forståelse for de strukturer, der er i fortællinger og samtaler mellem mennesker, som er meget vigtig for, hvordan de senere klarer sig.