Fragt 39 kr. i DK - FRI FRAGT til pakkeshop ved køb for 300 kr.
Er det snart tid til start i vuggestue eller dagpleje?

Er det snart tid til start i vuggestue eller dagpleje?

Det er ofte både med blandede følelser af vemod og glæde, at vi afleverer det lille barn til et pasningstilbud.

Vemod over at skulle undvære barnet i timerne, hvor vi er på job. Glæden over at skulle tilbage til job og bruge sig selv og bidrage med det man kan professionelt og måske også at kunne slippe ansvaret nogle timer.

En god indkøring og opstart forløber bedst, hvis både forældre og barn er trygge og har tillid til, at det er helt fint, alt det nye der sker. I vuggestuen og hos dagplejen er det vigtigt at barnet føler, at der er en eller flere omsorgspersoner som forstår mig og passer på mig. At barnet bliver set.

Men det er også vigtigt at I som forældre føler jeg trygge. At I tror på at det nok skal blive godt.

Så spørg ind til alt det der sker i pasningstilbuddet. Hvad gør de for at jeres barn får en god start? Spørg endelig ind til det I ikke forstår. Der er ingen dumme spørgsmål, når det kommer til ens barn.

Hvis I som forældre føler jer trygge og er positive omkring alt det nye der sker, så fornemmer barnet instinktivt at det her er ok og møder det nye med tillid. Dialogen med det lille barn er altså vigtig.

Her kan bøgerne. SPROGSTART: MIN LILLE BOG OM VUGGESTUE og SE, HVAD JEG KAN: JEG GÅR I VUGGESTUE være en god hjælp til at tale alt det der sker i vuggestuen eller dagplejen igennem før opstart og i tiden efter.

Så bliver der sat ord på dagligdagen i pasningstilbuddet. Og I kan tale om de voksne derhenne og alle de nye venner og give barnet et sprog for alt det nye.

Med ønsket om en perfekt opstart. 

Merete/Mais + Co