icon-account icon-glass
RI FRAGT i DANMARK til nærmeste pakkeshop ved køb over 300 kr. (ellers fragt 39 kr.) - 🎄 Julegaver kan byttes til og med 31. januar 2024 🎄

NYT ÅR - VIL DU GERNE LÆSE MERE MED DIT LILLE BARN I 2022?

Publiceret af Merete Schäffer

maisogcobogstak

Det er et godt nytårsforsæt at have, for bøger er så vigtige for børns sprogudvikling og for læsning og læseforståelse, men lad være med at hænge jer i antal minutter i læser. Det er glæden, samværet og nærværet og det i taler om, som er det vigtigste.

Prøv om I kan skabe positiv opmærksomhed om bøger og læsning. En opmærksomhed som vil styrke barnets sprog og gøre det skole-og læringsparat og vil skabe læseglæde og læselyst.

Gør bøger lettilgængelige for barnet. De danske biblioteker er en guldgrube at gå på opdagelse i. Her kan I finde bøger af alle genre og alle slags og også bøger til de allermindste. I kan skifte ud og finde yndlingsbøgerne og herefter købe dem til jeres boghylde. Det er bæredygtigt.

Og når I læser, så gå på opdagelse i bøgerne. Find, tal og tæl jer gennem siderne. Opfind små ritualer. Peg på og tal om farverne, tal om modsætningerne stor/lille, oppe/nede. Brug illustrationerne til samtale. Sæt ord på det, der sker på siderne. Kan I genkende noget fra jeres omgivelser eller hverdag, så sæt endelig ord på det. Brug også illustrationerne til at fortælle historier ud fra. Det er samvær, nærvær, sprogstimulering og læring samlet i en lille bogpakke. God fornøjelse! 🧡 Merete


Ældre indlæg